انسان همیشه به دین گرایش داشته است به همین دلیل، در طول تاریخ، ادیانِ واقعى یا ساختگى ظهور کرده و انسان را به کردارهایى واداشتهاند. پارهاى از آنها اکنون دیگر بروز و ظهورى ندارند، اما برخى از آنان زندهاند و طرفدارانى دارند. این ادیان زنده، کدامند و اصول و مبانى آنها چیست؟
درباره شناخت ادیان، کتابهاى چندى ترجمه یا تألیف شده است، اما همگى فردىاند و همچنین اطلاعات آنها قدیمى است، اما اثر حاضر، به خامه بیست نفر از دینشناسان بزرگِ معاصر پنج قاره جهان نگارش شده و به شکل مستند و روزآمد، در فصلهاى متعددى به صورت مستقل درباره این ادیان تحقیق کرده است: یهود، مسیحیت، اسلام، زردشتى، سیک، هندویى، جِیْنى، بودایى، چینى، ادیان بومى آمریکاى شمالى، ادیان ژاپنى، ادیان منطقه اقیانوس آرام، ادیان آفریقایى و ادیان جدید غربى.
ترجمه روان و امینِ آقاى دکتر عبدالرحیم گواهى با سابقه گرانسنگ در شناخت ادیان و نیز ترجمه، این کتاب را در اختیار فارسىزبانان گذاشته است.
اين كتاب، همانطور كه از نامش پيداست، به اديان زنده جهان ميپردازد، يعني شامل اديان منقرضه يا اديان با پيروان بسيار قليل مثل اديان جيني و زردشتي نميشود. مطالب كتاب از نظر و تازگي روزآمد بودن در نوع خود كمنظير است. كتاب از دو بخش تشكيل شده است. در بخش اول به توصيف اديان زنده ميپردازد و تفاوت آن با ديگر كتب در همين بخش در به دست دادن نگاهي منطقهاي از اديان است. به عنوان مثال، عناويني مثل اديان چين و آفريقا و اديان بومي امريكاي شمالي يا اديان حوزه اقيانوس آرام و غيره بهندرت در منابع ديگر با اين اسم و رسمها پيدا ميشوند. بخش دوم كتاب نوعاً به مباحث بينالادياني نظير دين و جنسيت، دين و معنويت، دين در هجرت، كه مبحث جديدي در مباحث اديان است، ميپردازد.